Velkommen til min blog


Onsdag d. 28. august sætter jeg mig på flyvet i Billund og starter mit eventyr i Cambodja. Rejsen bliver lang, men jeg glæder mig til at komme igang. Jeg bosætter mig i Cambodja i 3 måneder, som provstivolontør fra Silkeborg Provsti. Jeg er udsendt af Danmission og skal som partner heraf arbejde med kirkeudvikling og dialogarbejde.
Men hvad betyder det?

Det betyder, at min primære opgave, bliver at undervise i engelsk. Jeg er tilknyttet Danmissions partnerkirke, som er en skole, kirke og kollegium i ét. Her vil jeg tilbyde ekstraundervisning i engelsk for eleverne på skolen. Ikke nok med engelskfaget vil jeg også undervise i guitar og lave sociale aktiviteter sammen med eleverne - dette er netop for at styrke det sociale samvær og indlæringen på en måde end blot ved skolebænken.

Det hele foregår i en lille by i provinsen, som hedder Preah Sdach - ca. 2 timers kørsel fra hovedstaden, Phnom Penh. Her skal jeg være 3 uger ad gangen, inden jeg rykker ind til Phnom Penh en lille uge, hvor jeg får lov til at følge og observere Danmissions arbejde (indefra) på kontoret.

For Danmissions arbejde er noget ganske særligt. I Cambodja har Danmission fokus på tre grene: fattigdomsbekæmpelse, dialogarbejde og kirkeudvikling. Landet er præget af en hård fortid, som har påvirket og sat sine spor hos lokalbefolkningen. Kirken er ung og lille - og særdeles anderledes fra den kirke vi kender her hjemme i Danmark.

Formålet ved rejsen er, at jeg må bidrage med mine kompetencer til at udvikle kirken i Cambodja, men ikke mindst er det også mig, der skal lære noget. Jeg skal suge til mig af den cambodjanske kultur, deres hverdag og deres kirke - generelt måden at leve på i Cambodja. Det bliver en udfordring, men jeg glæder mig til at tage den op!

Jeg håber på at kunne give et indtryk af alt det, som jeg skal ned at opleve - og I er mere end velkomne til at følge med i min hverdag.

Læs mere om Danmission her:
Danmission

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

At være nybagt kristen

Kulturchok