Indlæg

Ugens udflugter i Siem Reap + VIDEO

Billede
Sidste uge har været fuld af mange oplevelser. Har valgt at sætte lidt ord på hele min uge, for der er sket på meget. Har sammensat en video af små glimt, som du kan se i bunden af opslaget.
I denne uge har der både været ferie/fridage og et andet vigtigt arbejde som provstivolontør end blot undervisning. Lørdag d. 28. september flyttede jeg tilbage til Phnom Penh for at holde lidt ferie. Jeg havde de seneste 3 uger levet af ris, æg, suppe og kogte grøntsager, så at komme tilbage til storbyen, med vestlig mad, var tiltrængt. I fire dage kunne jeg nyde dejlig mad, slappe helt af ved poolen, og bare holde fri. For onsdag morgen mødtes jeg med Anne Mette og Peace Bridges Organization (PBO), som er en partner Danmission samarbejder med. Her hoppede vi på bussen, som satte kurs nord på mod Siem Reap. Efter godt 6 timer ankom vi til et katolsk refleksionscenter.
Stilhed, ro og fred er tre ord, der beskriver stedet godt. Et grønt område med træer, buske, blomster og en lille sø ligger tilbag…

Kulturchok

Billede
Det er nu 4 uger siden jeg sagde "på gensyn" til familien, vennerne og Dammark. Det betyder, at 1/3-del af tiden er endt, og det, synes jeg, er vildt at tænke på. Jeg har fået så mange forskellige og spændende oplevelser, fyldt med indtryk og stor påvirkning på mig. Tiden er fløjet afsted, men alligevel er det næsten ikke til at beskrive, hvor meget jeg har oplevet på den korte tid. Det er alt fra arrangementer jeg har været med til, men også at se og mærke hvordan cambodjanerne lever. For særligt dét, har gjort stort indtryk.
Jeg kan ikke komme uden om at mærke de store forskelle fra mit eget land, når jeg sådan kommer ud på egen hånd. At være her i Preah Sdach, hvor der ingen supermarkeder, hoteller, og kun 1 asfalteret vej er, har jeg endnu engang fået et ”kulturchok”. Hele cambodjanernes leve-, og væremåde er så langt fra det jeg kender - både det praktiske (for det er noget primitivt), men også deres mentale tilgang til livet. Når jeg besøger en familie og ser, hvordan …

VIDEO: Sådan bor jeg

Billede

Velkommen til Preah Sdach

Billede
Jeg er rykket fra storbyens larm og støj til landet, hvor stilhed og fuglefløjt er lige uden for døren. Jeg er nemlig rigtig langt væk fra alt der minder om en storby - det er faktisk meget rart. Efter 2 timers kørsel ankom jeg til kirken, som jeg bor ved. Den ligger ude på landet i en lille landsby, der hedder Preah Sdach. 
Her står grønne marker og træer for døren. Første gang føles det en smule hjemligt at kigge ud over engene, selvom det hele endnu er nyt og anderledes. Jeg har nu boet her omtrent om uge og følelsen af, at dette sted bliver min base for de næste små 3 måneder er god! Jeg må sige, at jeg er blevet modtaget med kyshånd. Den gæstfrihed som det cambodjanske folk har, har gjort stort indtryk på mig. Der er mange nye mennesker (og navne!), som jeg skal lære at kende, og selvom jeg kun har været her i en uge, er jeg imponeret over, hvor hurtigt der opbygges relationer. Det gælder både søndagsskolelæreren, Samean, de 9 søde elever der også bor her, og formanden for menighe…

Førstehåndsindtryk

Billede
Jeg er landet i Cambodja og har været i Phnom Penh i godt og vel en uge. Den lange flyvetur er gået som forventet uden aflyste fly eller ændrede afgange.
Den første bemærkning, da jeg ramte Cambodjas jord, var varmen! At gå fra den kølige lufthavn og ud på gaden, var som at træde ind i en sauna. Når det tordner hjemme i Danmark bliver luften tæt og lummer - det er samme oplevelse jeg har herude, blot lige 10-15 grader varmere og en lidt højere luftfugtighed… Temperaturen, der ligger på ca. 32 grader og dagen og 26 grader om natten kræver aircondition eller en blæser for at kunne holde det ud. 
Da jeg gik ud af lufthavnen blev jeg straks mødt af en mand, der tilbød en ”tuk-tuk”. Det er altså Cambodjanernes måde at transportere sig på, gennem kortere afstande. En lille overbygget motorcykel med plads til 3, meeen er man en familie på 5 så klemmer man sig ind og sidder oven på hinanden. Et tilbud om en tuk-tuk er en konstant frase, som jeg hører hver eneste gang jeg begiver mig ud på gade…

Forberedelser

Billede
Nu er der ikke ved at være lang tid tilbage inden det går løs. Jeg er så småt begyndt at finde alle mine ting og sager frem, som jeg skal have med. Det er lidt en udfordring at sortere og prioritere i, hvad der er nødvendigt at have med - og hvor meget. For hvordan pakker man til 3 måneder? Jeg ved det ikke, men det finder jeg ud af inden længe:-).


Er du ved at være klar, Anne? Dette spørgsmål bliver ofte stillet disse dage, og jeg må sige at svaret er: det bliver jeg! Jeg har gjort mig samtlige praktiske overvejelser og er begyndt at forberede mig mentalt på de næste par måneder. At skulle rejse alene sætter gang i tankemyldret, og det er ingen hemmelighed at jeg er en smule spændt på det. Jeg er spændt på hvad der venter mig på den anden side af kloden, men jeg er ikke i tvivl om, at det bliver enormt interessant, spændende og indtryksrigt.
Rejsen derud bliver lidt lang, men det bliver også lidt fedt snart at komme afsted. Mange har spurgt til selve rejsen, så jeg tænker, at klemme e…

Velkommen til min blog

Onsdag d. 28. august sætter jeg mig på flyvet i Billund og starter mit eventyr i Cambodja. Rejsen bliver lang, men jeg glæder mig til at komme igang. Jeg bosætter mig i Cambodja i 3 måneder, som provstivolontør fra Silkeborg Provsti. Jeg er udsendt af Danmission og skal som partner heraf arbejde med kirkeudvikling og dialogarbejde.
Men hvad betyder det?
Det betyder, at min primære opgave, bliver at undervise i engelsk. Jeg er tilknyttet Danmissions partnerkirke, som er en skole, kirke og kollegium i ét. Her vil jeg tilbyde ekstraundervisning i engelsk for eleverne på skolen. Ikke nok med engelskfaget vil jeg også undervise i guitar og lave sociale aktiviteter sammen med eleverne - dette er netop for at styrke det sociale samvær og indlæringen på en måde end blot ved skolebænken.
Det hele foregår i en lille by i provinsen, som hedder Preah Sdach - ca. 2 timers kørsel fra hovedstaden, Phnom Penh. Her skal jeg være 3 uger ad gangen, inden jeg rykker ind til Phnom Penh en lille uge, hvor je…